Kasko

Teminat Kapsamı

Kasko Sigortası; aracı, aşağıda yazılı tehlikelere karşı sigorta eder. Poliçede belirtilmeleri koşuluyla, aracın standardının dışında yer alan her türlü aksesuar ve  ses, iletişim, görüntü cihazları da sigorta kapsamı içindedir.Sigortalının veya aracı kullanan kişinin iradesi dışında, ani ve harici etkiler sonucunda, sigortalı aracın devrilmesi, düşmesi, yuvarlanması, sabit ve hareketli bir cismin çarpması veya böyle bir cisme çarpma gibi kazalar sonucu oluşan hasar ve kayıplar. Üçüncü şahısların, kötü niyet ve muziplikleri sonucu oluşan hasarlar. Sigortalı aracın çalınması ve çalınmaya teşebbüs sonucunda meydana gelen hasar ve kayıplar. Sigortalı aracın yanması sonucu oluşan hasar.

Teminatları bakımından kasko sigorta çeşitleri

a) Tam Kasko  : Aracın yanması, çalınması, çarpması ve çarpılması sonucunda oluşacak hasarlar için teminat verilir. Bu poliçeler sigortalının talebine istaneden muafiyetli de düzenlenebilir.

b) Kısmi Kasko  : Yanma, çalınma, çarpma ve çarpılma teminatlarından sadece biri veya birkaçı için verilebilir.

Ek Teminatlar

İhtiyari Mali Mesuliyet: Karayolları Trafik Kanununa ve genel hükümlere göre aracın işletenine düşen hukuki sorumluluk, karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası limitlerini aşıyor ise, bunun üzerinde kalan kısım için paket poliçede verilen ihtiyari limitler dahilinde, ilave teminat verilebilir.

Ferdi Kaza: Kaza neticesinde araçtaki kişilerin bedeni zararlarına karşı teminat verilebilir. (Ölüm, yaralanma, tedavi giderleri gibi).

Dikkat Edilecek Hususlar

    • Ruhsat bilgilerini içeren teklif formu doldurulmalıdır.
    • Aracın orijinalinde olmayıp, sonradan ilave edilmiş tüm aksesuarlar, ses ve görüntü cihazlarının değerleri ve markaları teklif formunda gösterilmelidir.
    • Aracın sigorta bedeli saptanırken, Türkiye Sigorta ve Reasürans Birliği’nin yayınladığı araç değer listesine göre belirlenmelidir. 0 km araçlarda aracın anahtar teslim bedeli esas alınır.
    • Kasko poliçesi mutlaka ruhsatta yazılı isme düzenlenmeli, alacaklı durumda bulunan şahıs ve firmalar poliçede dain mürtehin olarak gösterilmelidir.
    • Sigorta poliçesi mutlaka incelenmeli, istenen ve verilen teminatlar bakımından mutabık kalınmalıdır.
ÜST